After Work och helgaktiviteter

 

Igår fredag gick Sveriges största After Work event av stapeln här på Helsingborg Arena. Att säga att jag var hypad för detta event är lite av en underdrift. Jag älskar när det händer saker, speciellt när det finns musik, vilket det gjorde igår kväll.

Eventet höll på mellan klockan 17 och 22, och vi i princip dansande hela tiden, vilket de tre gigantiska blåsorna under främre delen av min höger fot är ett bevis på. Vi passade samtidigt på att ta avsked av en kollega som jobbade sin dag så sista det var stundtals lite vemodigt men jag hade otroligt kul och hoppas att man anordnar ett liknande event snart igen här i stan. 

Det enda som inte riktigt var min grej var maten man kunde köpa där: kokt korv och chili sin carne. Så det blev mer dricka för att fylla den tomma magen.

 

 

Idag vaknade jag upp till värkande ryggslut. (dansa i högklackat är aldrig optimalt för ryggen). Blåsorna under foten brände finfint. Regnet öste ned. Toppen när man har en visning av min underbara stad Helsingborg på schemat.

En av de saker jag engagerar mig i på fritiden är att vara en ”Visit Helsingborg Greeter” Att vara en Greeter innebär att man visar runt besökare i vår stad, tar dem bortom de vanligaste ställen turister besöker och visar dem våra favoritcafeer, historiskt betydelsefulla byggnader eller bara vackra parker och byggnader. Vi är en modest grupp personer i blandad ålder och med blandade intreessen, men vi har alla en sak  och det är att vi ÄLSKAR HELSINGBORG. Jag älskar verkligen Helsingborg, och är så otroligt stolt över att bo här. Jag är visserligen inte född här, men efter mina 9 år i stan så känner jag mig mer som Helsingborgare än vad jag någonsin känt mig som Stockholmare. Är inte det lustigt? 

Nåväl, jag älskar iallafall att visa upp Helsingborg och hjälpa besökare hitta till olika ställen. Idag hade jag en grupp om 3 danskar som ville uppleva staden som de oftast bara kört igenom och aldrig gått till fots i.  Första stoppet blev St Maria Kyrka som på den tiden när Helsingborg var danskt, var Danmarks största stadskyrka. Därefter gick vi vidare till Jacob Hansens hus, ett imponerande korsvirkeshus från 1641, som är stadens äldsta hus.

Efter ett snabbt stopp vid Sveriges äldsta gågata Kullagatan visade jag dem vårt 120 åriga rådhus där jag tog chansen att slå ett slag för den guidning som kommer hållas i rådhuset den 25 maj. (bilden nedan är inte tagen idag, utan en vacker sommardag)

86A6F012-05A6-4171-92DE-9CF01DD39FA3

Sen blev det obligatoriska stoppet vid KÄRNAN, vårt försvarstorn som byggdes när Helsingborg var danskt, och är den enda resten från det slott som kungen Erik Menved lät uppföra under 1310-talet. Vi stod ett slag och beundrade utsikten från Terrasstrapporna.  

1DF81537-9669-4A8B-8732-4D42052B68F9(fotot taget en under en sommardag 2017)

Efter att ha visat dem de mer uppenbara turistmålen så tog jag dem med till den charmiga stadsdelen Tågaborg där vräkiga 100-åriga patriciervillor samsas med nyare bebyggelse. Hela promenaden avslutades nere i stadsdelen Norra Hamnen som uppfördes i början på 2000-talet. Allt som allt var vi ute och gick i 2 1/2 timmar och regnet höll, hör och häpna, upp hela tiden.  Jag tror alla var ganska nöjda, jag fick till och med en söt liten present som tack av dem när vi skiljdes åt.

Min kropp har sannerligen fått den motion den behöver denna veckan, så ikväll tänker jag äta ett lass Ben & Jerrys glass till efterrätt medan jag kollar på mina favoritserie ”Blindspot” .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s